ДМУ “Тодор Скаловски – Тетоец”

Државното Музичко Училиште Тодор Скаловски – Тетоец се наоѓа во градот Тетово. Основано е во 1950 година. Својот назив го носи според познатиот македонски композитор, хорски и симфониски диригент Тодор Скаловски.

Новости